Bedrijven

Bedrijven


Verzuim op het werk door hormonale veranderingen bij vrouwen komt vaker voor dan werkgevers zich realiseren. Burn-out, depressie, vermoeidheid, gewrichtspijn, hoofdpijn en andere vage klachten worden meestal niet in relatie gebracht met hormonale veranderingen. De oorzaak blijkt vaak de menstruatie of de overgang te zijn. Dit leidt naast verzuim ook tot verstoringen in de arbeidsrelatie. Onbegrip en verkeerde diagnostiek zijn daar vaak de oorzaak van. Dat is jammer, want meestal zijn dit soort situaties door goede voorlichting en juiste diagnostiek goed te verhelpen en te voorkomen.

Verzuim tijdens de menstruatie

De menstruatie komt maandelijks terug en zorgt bij veel vrouwen voor klachten. Buikpijn, rugpijn, hoofdpijn en stemmingswisselingen zijn slechts een kleine selectie van redenen voor verzuim. Maar liefst 20% van de vrouwen heeft last van ongewoon hevig menstrueel bloedverlies. De gevolgen van deze maandelijkse klachten op werkgebied zijn enorm. Behandeling is heel goed mogelijk, op een snelle en eenvoudige manier.

Verzuim tijdens de overgang

Ongeveer een derde van het ziekteverzuim van gezonde vrouwen in de overgangsleeftijd wordt veroorzaakt door overgangsklachten. Deze worden vaak verward met burn-out of depressie. Onderzoek heeft aangetoond dat maar liefst 80% van de vrouwen in Nederland te maken krijgt met overgangsverschijnselen. Omdat de overgang gemiddeld 7 tot 10 jaar duurt, is de kans op uitval van vrouwen tussen de 45 en 55 jaar groot.

De mogelijkheden

Om het verzuim onder vrouwelijke werknemers terug te dringen is het goed om stil te staan bij het gevolg van hormonale veranderingen. Herkenning en erkenning van dit probleem, voorlichting bij uw medewerksters en het management, vroegtijdige opsporing en de juiste behandeling kunnen een belangrijke bijdrage en in de meeste gevallen ook een oplossing bieden.

Wij kunnen hiervoor het volgende bieden:

  • voorlichtingsbijeenkomsten (ook voor mannelijke werknemers en leidinggevenden)
  • individuele consulten
  • inloopspreekuren

Om de wensen en mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken, kunt u contact met ons opnemen op 06 20 69 69 85 / 06 200 22 866 of via i.denbreejen@careforwomen.nl/j.wijnberg@careforwomen.nl. Het contactformulier invullen mag ook, dan zullen we contact met u opnemen

https://www.instagram.com/careforwomendrontenenlelystad/
https://www.facebook.com/Care-for-Women-Dronten-Lelystad-Centrum-105435288117897
https://www.facebook.com/Care-for-Women-Dronten-Lelystad-Centrum-105435288117897